مجله دلتا

خواص پسته كوهي (بنه) و ويژگي‌هاي درماني آن

خواص بنه شامل درمان نرمي استخوان، تقويت كننده اعصاب، درمان ورم و زخم سخت، تقويت نيروي جنسي و رفع زود انزالي، رفع كم‌خوني، التيام زخم، تقويت كبد و طحال، تسكين سرفه، خفقان سينه و روماتيسم مفصلي حاد است.

خواص پسته كوهي

خواص پسته كوهي (بنه)

پسته كوهي كه به آن سقز و بنه نيز گفته مي‌شود، از تيره پسته‌ايان است و داراي خواص بسيار گسترده به منظور درمان بيماري‌ها است. ميوه، برگ، صمغ ترشح يافته طبيعي (سقز) و گال‌هاي گياه قسمت‌هاي مورد استفاده دارويي اين گياه ارزشمند و پرخاصيت است. براي آشنايي بيشتر با خواص پسته كوهي در درمان بيماري‌ها، در ادامه با مجله دلتا همراه شويد.

برخي از مهمترين خواص درماني پسته كوهي عبارتند از:

  • همانند خواص پسته، يكي از مهمترين فوايد پسته كوهي درمان خانگي كم خوني است. به اين منظور مي‌توانيد از آن در پخت غذاها استفاده كنيد.
  • عصاره پسته كوهي اثرات ضد ميكروبي دارد و جايگزين مناسبي براي آنتي بيوتيك است.
  • عصاره تهيه شده از پسته كوهي مسكن درد كمر، درد پشت و درمان خانگي درد قولنج است.
  • كمك به درمان اسهالساده؛ از خواص بنه است. به اين منظور استفاده از دم‌كرده پوست و برگ آن توصيه مي‌شود.

خواص بنه

  • از خواص بنه در طب سنتي متعادل كردن طبع بدن و رفع سردي مزاج است.
  • استعمال ضماد تهيه شده از پسته كوهي براي درمان ورم‌ها و زخم‌هاي سخت مفيد است.
  • مصرف پسته كوهي ترك لب را معالجه و از شب كوري پيشگيري مي‌كند.
  • پسته كوهي به درمان تكرر ادرار كمك مي‌كند.
  • روغن و ميوه پسته وحشي پاك كننده اخلاط سينه و ريه است.
  • تقويت دستگاه گوارش يكي ديگر از خواص بنه است. مصرف مداوم پسته كوهي در دفع كرم‌هاي روده و معده موثر است و از بيماري‌هاي مربوط به سيستم گوارشي نيز جلوگيري مي‌كند. به هضم بهتر غذا كمك مي‌كند و اشتها آور است.
  • پسته كوهي براي درمان نرمي استخوانبسيار مفيد است. 

تقويت عضلات

مضرات پسته كوهي (موارد احتياطي و منع مصرف)

زياده روي در خوردن پسته كوهي، باعث زخم شدن دهان و كم اشتهايي مي‌شود. لازم به ذكر است، امروزه به خاطر ارزش اين گونه گياهي، محافظت از آن اولويت يافته و از روش‌هاي صحيح در بهره گيري از آن استفاده مي‌كنند. همچنين از ميوه، برگ و شيره حاصل از پسته كوهي، در صنعت داروسازي استفاده مي‌شود. به علاوه، اندام‌هاي مختلف درخت پسته كوهي مصارف صنعتي گسترده‌اي دارد و از دانه‌هاي آن نوعي روغن خوراكي بسيار خوب، به دست مي‌آيد.

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد


برچسب: مجله دلتا مجله سلامتي پسته كوهي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۲۵:۰۱ توسط:مجله دلتا موضوع:

تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگي چيست؟

در حالي كه بيماري آنفولانزا و سرماخوردگي بسيار شبيه بوده، اما داراي تفاوت‌هاي محسوسي نيز مي‌باشند. در اين مقاله به بررسي تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگي مي‌پردازيم.

تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگي

 با شروع فصل سرما بيماري‌هايي نظير سرماخوردگي ويروسي و آنفولانزا شيوع پيدا مي‌كنند. حتما براي شما نيز اتفاق افتاده كه صبح خود را با عطسه، سرفه و احساس تب شروع كنيد. اما از كجا بايد فهميد كه بيماري ما سرماخوردگي است يا آنفولانزا؟ اين دو بيماري داراي علائم و نشانه هاي مشتركي بوده كه اغلب افراد را در تشخيص آن گمراه مي‌كنند. پس از مطالعه اين مطلب از مجله دلتا با تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگي آشنا شده و از اين پس راحت‌تر خواهيد توانست نسبت به درمان آن اقدام نمائيد.

علائم آنفولانزا

علائم بيماري آنفولانزا

علائم آنفولانزا بسيار شبيه به سرماخوردگي بوده كه از جمله آن‌ها مي‌توان به گلودرد، تب، سردرد، سرفه، گرفتگي گلو و درد عضلاني اشاره كرد؛ با اين تفاوت كه اين علائم در آنفولانزا بسيار شديدتر از سرماخوردگي هستند. معمولا اين نشانه‌ها پس از گذشت دو الي پنج روز بهبود مي‌يابند؛ اما بيمار تا حدود يك هفته بعد نيز با ضعف و خستگي دست و پنجه نرم مي‌كند. علاوه بر اين، بروز بيماري ذات‌الريه نيز در افراد مبتلا به آنفولانزا به خصوص سالمندان و مبتلايان به بيماري‌هاي ريوي (مانند بيماري برونشيت و آسم) قلبي بسيار شايع است.

علائم سرماخوردگي

اغلب اوقات سرماخوردگي با يك گلودرد ساده شروع مي‌شود. از جمله نشانه‌هاي بعدي اين بيماري مي‌توان به آبريزش و گرفتگي بيني اشاره كرد. پس از آن نيز سرفه ظاهر شده و معمولا با گذشت چهار يا پنج روز رفته رفته از بين مي‌روند. در سرماخوردگي احتمال بروز تب نيز وجود داشته كه البته در كودكان شايع‌تر از بزرگسالان است. بعد از اين كه آبريزش بيني شروع شد، ترشحات سبزرنگ و غليظي ايجاد شده كه با گذشت چند روز به ترشحات مخاطي تبديل مي‌شوند. سپس وضعيت بيمار مبتلا به سرماخوردگي رو به بهبود رفته و خبري از ضعف و خستگي پس از آن نخواهد بود.

علائم سرماخوردگي

درمان آنفولانزا

يكي از موثرترين درمان‌هاي آنفولانزا، استراحت در منزل است. معمولا به تشخيص و تجويز پزشك، آنتي بيوتيك نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در برخي موارد، داروهاي ضد ويروس جهت كاهش علائم بيماري به خصوص در افراد مسن نيز تجويز مي‌گردد. معمولا مصرف اين داروها دو روز بعد از اولين علائم آنفولانزا شروع مي‌شوند. همچنين مصرف مركبات به درمان آنفولانزا كمك بسياري مي‌كند؛ از اين رو بهتر است ميوه‌هايي همچون پرتقال، ليمو و نارنگي را در برنامه غذايي روزانه خود بگنجانيد. سعي كنيد هر شب قبل از خواب، محلول آب نمك قرقره كنيد؛ انجام اين كار به ضدعفوني كردن مجاري تنفسي كمك شاياني مي‌كند. اگر به تب دچار شده‌ايد، دمنوش نعنا بنوشيد. دمنوش نعناع منجر به تشديد تعريق در شما شده و تب را كاهش مي‌دهد.

چه گروه هايي در معرض خطر بالاي آنفولانزا هستند؟

گروه‌هاي پر خطر براي بيماري آنفولانزا شامل موارد زير است:

  • افراد بالاتر از ۶۵ سال
  • كودكان زير ۵ سال
  • افراد مبتلا به بيماري‌هاي قلبي و ريوي
  • زنان باردار
  • مبتلايان به سرطان كه تحت درمان هستند
  • بيماران ديابتي و داراي نارسايي كليه
  • افراد داراي نقص ايمني

بيماري آنفلوآنزا در اين افراد عارضه شديدتري دارد و اگر بيماري به موقع و به درستي تحت درمان نگيرد، ممكن است حتي منجر به مرگ شود.

درمان آنفولانزا

درمان سرماخوردگي

در صورتي كه سرماخوردگي خيلي حاد باشد، مي توان به پزشك مراجعه كرد و با مصرف داروهاي تجويزي، در زمان كوتاهي رو به بهبودي رفت. اما چنانچه عارضه فوق خيلي حاد نباشد، حتي در خانه نيز مي‌توان نسبت به درمان آن اقدام كرد. رايج‌ترين داروهايي كه براي درمان سرماخوردگي در منزل به كار برده مي‌شوند، انواع مسكن‌ها و قرص آنتي هيستامين است. نوشيدن آب به ميزان زياد نيز بسيار توصيه مي‌شود. تا زمان بهبودي مي‌توانيد از انواع آبميوه‌هاي طبيعي، اسموتي و سوپ استفاده كنيد. مصرف معجون عسل و آبليموي طبيعي نيز به سرعت بخشيدن دوره بهبودي كمك شاياني مي‌كند.


برچسب: مجله دلتا مجله سلامتي سرماخوردگي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۱۵:۲۵ توسط:مجله دلتا موضوع:

علت نفخ شكم قبل از پريود و راه‌هاي درمان آن

نفخ شكم قبل از پريود بسيار آزاردهنده است و گاهي موجب كاهش اعتمادبه‌نفس فرد مي‌شود. با نفخ شكم، فرد احساس مي‌كند دچار افزايش وزن شده يا شكمش متورم شده است.
نفخ شكم قبل از پريود

نفخ شكم قبل از پريود

در نفخ شكم قبل از پريود فرد درست قبل از پريود و در ابتداي آن حس مي‌كند شكمش سنگين و متورم شده است. گاهي نفخ پريود با درد شكم و كمردرد همراه مي‌شود. نفخ شكم يكي از نشانه‌هاي سندرم پيش از قاعدگي (PMS) است كه مي‌تواند ۱ تا ۲ هفته پيش از دوران قاعدگي رخ دهد. در ادامه همراه مجله دلتا باشيد.

نفخ شكم

چه عواملي موجب نفخ شكم قبل از پريود مي‌شود؟

نفخ شكم قبل و در طول پريود مي‌تواند با تغيير در سطح هورمون‌هاي جنسيِ پروژسترون و استروژن ايجاد شود. حدود ۱ هفته پيش از شروع دوران قاعدگي، سطح هورمون پروژسترون افت مي‌كند. كاهش سطح هورمون پروژسترون موجب ريزش پوشش داخلي رحم و درنتيجه خون‌ريزي قاعدگي مي‌شود.

يك پژوهش نشان مي‌دهد كه تغيير در سطح پروژسترون و استروژن علاوه‌بر خون‌ريزي قاعدگي موجب مي‌شود كه بدن آب و نمك بيشتري را در خود نگه دارد. سلول‌هاي بدن با آب متورم مي‌شوند و درنتيجه احساس نفخ ايجاد مي‌شود. در مطالعه‌اي در سال ۲۰۱۱، زنان در نخستين روز دوران قاعدگي بيشترين ميزان آب را در بدن خود حفظ كردند و شديدترين نفخ را احساس كردند.

علت نفخ شكم

درمان نفخ شكم قبل از پريود

تغييرات فراواني در سبك زندگي وجود دارد كه با ايجاد آن‌ها مي‌توانيم احتباس آب در بدن را كاهش دهيم. ايجاد اين تغييرات مي‌تواند در برطرف‌شدن علائم نفخ پريود مؤثر باشد.

پرهيز از مصرف غذاهاي شور

براي جلوگيري از نفخ شكم  از خوردن غذاهاي شور پرهيز كنيد

سديم موجود در نمك موجب افزايش ميزان آبي مي‌شود كه در بدن فرد حفظ مي‌شود. پرهيز از مصرف غذاهاي شور در كاهش احتباس آب در بدن و بهبود نفخ شكم قبل از عادت ماهيانه مفيد است.

سندروم پيش از قاعدگي

مصرف غذاهاي سرشار از پتاسيم

مصرف غذاهاي سرشار از پتاسيم موجب كاهش نفخ شكم قبل از عادت ماهيانه مي‌شود. يك پژوهش نشان داده است كه پتاسيم سطح سديم را كاهش و توليد ادرار را افزايش مي‌دهد؛ بنابراين پتاسيم مي‌تواند در كاهش احتباس آب در بدن و بهبود نفخ شكم مؤثر باشد. مصرف موادغذايي سرشار از پتاسيم زير براي كاهش نفخ پريود مفيد است:

  • سبزيجات برگ‌دار سبز تيره مانند اسفناج ؛
  • سيب‌زميني شيرين؛
  • موز؛
  • آووكادو ؛
  • گوجه‌فرنگي.

مصرف خوراكي‌هاي ادرارآور

مارچوبه از مواد غذايي مدر و ادرار آور است كه مصرف آن موجب جلوگيري از نفخ شكم قبل از عادت ماهيانه مي‌شود.

وقتي مي‌گوييم چيزي ادرارآور است يعني موجب افزايش توليد ادرار مي‌شود. توليد ادرارِ بيشتر به بدن كمك مي‌كند كه از آب اضافي خود خلاص شود؛ بنابراين خوراكي‌هاي ادرارآور براي كاهش احتباس آب در بدن مفيد هستند. از‌آنجاكه احتباس آب در بدن موجب نفخ پريود مي‌شود، مُدِرها مي‌توانند در بهبود نفخ پريود مؤثر باشند.

نوشيدن مقدار زيادي آب

بسياري بر اين عقيده‌اند كه نوشيدن آبِ بيشتر موجب بهبود عملكرد كليه‌ها و كاهش احتباس آب در بدن مي‌شود. اگر چنين باشد، نوشيدن آب مي‌تواند در بهبود نفخ پريود نيز مؤثر باشد؛ البته بايد خاطرنشان كنيم كه در حال‌ حاضر هيچ شواهد علمي براي اين ادعا وجود ندارد. ولي به‌هرحال نوشيدن آب موجب بهبود هيدراتاسيون مي‌شود كه به‌طوركلي احساس و حال كلي فرد را بهتر مي‌كند. بنابراين نوشيدن آب بيشتر هميشه ارزش امتحان‌كردن را دارد.

نوشيدن آب

پرهيز از مصرف كربوهيدرات‌هاي تصفيه‌شده

براي جلوگيري از نفخ شكم به جاي كربوهيدرات هاي تصفيه شده از غلات كامل و سبوس دار استفاده كنيد

ورزش منظم

مطالعه‌اي در سال ۲۰۱۳ نشان داد كه ورزش منظم در بهبود علائم سندرم پيش از قاعدگي مؤثر است. ازآنجاكه نفخ پريود نيز يكي از علائم سندرم پيش از قاعدگي است، ورزش منظم در كاهش نفخ پريود نيز مؤثر است. براي حفظ سلامتي بايد ۲٫۵ ساعت در هفته ورزش معتدل و ملايم انجام دهيد.

ورزش

 

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد


برچسب: مجله دلتا مجله سلامتي پريود دل درد،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۰۲:۵۳ توسط:مجله دلتا موضوع:

مضرات نوشيدن آب يخ

نوشيدن آب يخ نه تنها مفيد نيست، بلكه براي سلامتي مضر است.

مضرات نوشيدن آب يخ

نوشيدن حداقل هشت ليوان آب در روز توصيه شده است. اما براي بهره‌مندي از فوايد نوشيدن آب، مصرف آن در دماي اتاق و پرهيز از مصرف آب يخ يا به اصلاح «تگري» توصيه شده است. در اين مطلب از مجله دلتا به مضرات نوشيدن آب يخ مي‌پردازيم.

برخي افراد بر اين باورند كه نوشيدن آب سرد عادتي بد است كه در بلندمدت مي‌تواند تأثير منفي بر سلامت انسان داشته باشد. اين باور بيشتر بر اساس آموزه‌هاي پزشكي سنتي هندي شكل گرفته است.

 آب يخ

بر اساس پزشكي سنتي هندي، آب يخ مي‌تواند موجب يك بي‌تعادلي در بدن شده و روند گوارش را كُند و مختل كند. اين در شرايطي است كه نوشيدن آب فراوان با دماي مناسب مي‌تواند به دفع سموم از بدن، تقويت گوارش و پيشگيري از يبوست كمك كند.

آب يخ و حتي نوشيدني‌هاي سرد ديگر مي‌توانند موجب منقبض شدن رگ‌هاي خوني شوند و بر همين اساس، اثري منفي بر گوارش داشته باشند. همچنين، نوشيدن آب يخ مي‌تواند فرايند طبيعي جذب مواد مغذي از غذاي مصرفي طي گوارش را مختل كند.

به واسطه نوشيدن آب يخ، تمركز بدن از گوارش بر تنظيم دماي بدن معطوف مي‌شود كه مي‌تواند حتي موجب از دست رفتن آب و احساس تشنگي شود.

يكي ديگر از مضرات نوشيدن آب يخ، افزايش  گلودرد و گرفتگي بيني است.

نوشيدن آب

برخي مطالعات نشان داده‌اند كه آب يخ ممكن است در كاهش ضربان قلب، نقش داشته باشد. نوشيدن آب يخ مي‌تواند عصب واگ را تحريك كند. اين عصب بخش مهمي از سيستم عصبي خودمختار بدن است و مي‌تواند واسطه كاهش ضربان قلب باشد.

بهتر است از مصرف آب يخ پس از انجام تمرينات ورزشي پرهيز كنيد. زماني كه ورزش مي‌كنيد، بدن گرماي زيادي توليد مي‌كند و نوشيدن آب يخ بلافاصله پس از تمرينات ورزشي، به واسطه عدم تطابق دما‌ها مي‌تواند اثر منفي بر دستگاه گوارش داشته باشد.

نوشيدن آب يخ پتانسيل ابتلاء به يبوست را افزايش مي‌دهد.

پيشگيري از يبوست

نوشيدن آب يخ مي‌تواند به جاي تسريع روند آب‌رساني مجدد بدن، آن را كند سازد.

در شرايطي كه نوشيدن آب يخ ممكن است در كوتاه‎مدت احساس بهتري در شما ايجاد كند، اما در بلندمدت موجب افت سطوح انرژي بدن مي‌شود.

اگر به ميگرن يا يك عفونت سينوسي جدي مبتلا هستيد، بايد از مصرف منظم آب يخ پرهيز كنيد. نوشيدن آب يخ موجب انسداد مسير‌هاي هوايي و بيني مي‌شود كه به طور خودكار محركي براي ميگرن است.

دفع سموم بدن

نوشيدن آب يخ پس از يك وعده غذايي مي‌تواند موجب سخت شدن چربي‌هاي غذا‌هاي مصرفي شما شود و شرايط بدن براي شكستن چربي‌هاي ناخواسته را دشوار كند. بر همين اساس، خطر افزايش وزن بيشتر مي‌شود.


برچسب: مجله دلتا مجله سلامتي يخ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۰۲:۵۶:۴۶ توسط:مجله دلتا موضوع:

مصرف ويتامين D براي مقابله با كوويد-۱۹

در تحقيقات جديد اثبات شده است كه اكثر بيماران كرونايي با كمبود ويتامين D مواجه هستند. بنابراين مصرف روزانه اين ويتامين براي تقويت سيستم ايمني بدن و مقابله با اين ويروس ضروري است.
ويتامين D براي مقابله با كوويد-19

آخرين تحقيقات درباره نقش ويتامين D براي مقابله با كوويد-۱۹

رونان لوردان (Ronan Lordan) از دانشگاه پنسلوانيا اخيرا تحقيقي درباره رابطه كوويد-۱۹ و تغذيه انجام داده است. او معتقد است كه چگونگي تغذيه ما بر عملكرد سيستم ايمني در مقابل كرونا نقش مهمي دارد؛ به خصوص مواد غذايي حاوي مصرف مواد غذايي حاوي ويتامين D براي مقابله با كوويد-۱۹ . البته در حال حاضر تنها را پيشگيري از اين بيماري استفاده از ماسك، شستن دست‌ها و رعايت فاصله گذاري اجتماعي است.

دكتر ديويد ملتزر از بيمارستان دانشگاه شيكاگو با همكارانش پرونده بيماران كرونايي را بررسي كردند تا رابطه تغذيه و كوويد-۱۹ را كشف كنند. آن‌ها متوجه شدند كه ۷۷ درصد بيماران كوويد-۱۹ كمبود ويتامين D دارند. دكتر ملتزر مي‌گويد كه مصرف ويتامين D سيستم ايمني را تقويت كرده و بدن را براي مقابله با بيماري‌هاي تنفسي آماده مي‌كند.

در اين تحقيقات دكتر ملتزر سوابق بيماران كوويد-۱۹ را در يك بيمارستان بررسي كرده است. براي رسيدن به نتيجه قطعي نياز است كه بيماران به طور تصادفي انتخاب شوند تا نقش مصرف ويتامين D و مكمل‌ها براي مقابله با اين بيماري دقيقا مشخص گردد. در ادامه اين مطلب از مجله دلتا درباره چونگي مصرف اين ويتامين خواهيد خواند.

مصرف ويتامين D براي مقابله با كوويد-19

چه ميزان ويتامين D نياز است؟

ويتامين D هورموني است كه در كليه ساخته مي‌شود و علاوه بر حفظ ماهيچه‌ها و استخوان‌ها، سيستم ايمني فرد را نيز تقويت مي‌كند. امروزه مصرف روزانه اين ويتامين به عنوان يك راه براي مقابله با كرونا شناخته مي‌شود. پزشكان توصيه مي‌كنند كه بزرگسالان روزانه ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد ويتامين D مصرف كنند. همچنين مصرف بيش از ۴۰۰۰ واحد ويتامين D در روز خطرناك است و مي‌تواند باعث تجمع كلسيوم در بدن و آسيب به قلب و مغز شود.

توجه به اين نكته نيز ضروري است كه بعضي از افراد به علت شرايط خاص پزشكي بايد ميزان كمتري از ويتامين D را مصرف كنند. بنابراين اگر درباره مصرف اين ويتامين شك داريد، حتما ابتدا به پزشك مراجعه كنيد.

علاوه بر نور خورشيد و مصرف روزانه قرص ويتامين D، اين ويتامين در مواد غذايي زير نيز يافت مي‌شود:

  • ماهي‌هاي روغني مانند سالامون، ساردين، ماهي خال‌خالي، شاه ماهي
  • گوش قرمز
  • زره تخم مرغ
  • غذاهاي غني شده و غلات صبحانه

بيشتر بخوانيد: براي مطالعه بيشتر به مطلب «۸۰ درصد از بيماران كرونايي به كمبود ويتامين D مبتلا هستند» برويد.

 

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد


برچسب: مجله دلتا مجله سلامتي ويتامين،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۲۶:۱۰ توسط:مجله دلتا موضوع:

خواص لوبيا چيتي براي لاغري

از خواص لوبيا چيتي براي لاغري وجود فيبر فراوان و كالري كم است. اين ماده غذايي تقريبا فاقد چربي است و با ايجاد احساس سيري در فرد باعث كاهش وزن مي‌گردد. در عين حال پروتئين بدن را نيز تامين مي‌كند.

لوبيا چيتي براي لاغري

در دنياي امروز عادات غذايي انسان‌ها تغيير كرده است و حالا بايد مردم را متقاعد به خوردن سبزيجات، حبوبات و ميوه‌هايي كرد كه زماني جزو غذا‌هاي اصلي مردم بودند. يكي از اين حبوبات مفيد لوبيا چيتي است. خواص لوبيا چيتي براي لاغري و كاهش وزن بسيار موثر است. اما دلايل آن چيست؟ با مجله دلتا همراه باشيد تا اين دلايل را بررسي كنيم.

خواص لوبيا چيتي براي لاغري

لوبيا چيتي يكي از محبوب‌ترين و پرمصرف‌ترين انواع لوبيا در ايران است. به‌طور كلي انواع لوبيا از مواد غذايي سرشار از فيبر محسوب مي‌شوند و در ميان آن‌ها، لوبياچيتي بيشترين ميزان فيبر ممكن را در خود دارد.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني، لوبياي خشك حاوي مقدار قابل توجهي از ويتامين B، آهن، كلسيم، پتاسيم و فسفر است. لوبيا‌ها داراي مقدار كمي نمك و مقدار بسيار جزئي كالري هستند. هر ۱۰۰ گرم لوبيا چيتي داراي ۱۴۳ كالري انرژي است.

كاهش اشتها

۴ خاصيت لوبيا چيتي و نقش آن‌ها در كاهش وزن

لوبيا چيتي مانند تمامي حبوبات داراي خواص بسيار زيادي است كه هر يك از آن‌ها تاثير به‌سزايي بر سلامت افراد مي‌گذارد. با تمركز بر لاغري و كاهش وزن، به چهار مورد از مهم‌ترين و اصلي‌ترين خواص لوبيا چيتي براي لاغري اشاره مي‌كنيم.

۱. لوبيا چيتي داراي مقدار كمي كالري است

اصلي‌ترين دليل چاقي در واقع ايجاد تعادل انرژي منفي است؛ يعني مقدار انرژي وارد شده به بدن بسيار بيشتر از انرژي مصرف شده يا خارج شده از بدن است. اين مقدار انرژي اضافه متعاقباً در بدن به‌صورت چربي ذخيره شده و باعث افزايش وزن مي‌گردد. بنابراين بايد با كاهش ورودي انرژي به بدن و افزايش مصرف انرژي، بر اين تعادل انرژي منفي غلبه كرد.

۲. لوبيا چيتي سرشار از فيبر است

از اصلي ترين خواص لوبيا چيتي براي لاغري، مقدار فيبر موجود در آن است. لوبيا چيتي بالاترين ميزان فيبر ممكن را در بين حبوبات دارد. اما چرا فيبر مي‌تواند براي كاهش وزن اين‌قدر مؤثر و مهم باشد؟ پاسخ اين پرسش بسيار ساده است؛ فيبر‌ها با تأثير بر سيري يا به عبارتي زودتر سير شدن فرد، به كاهش وزن كمك مي‌كنند. وقتي كه فيبر وارد معده شد، با توجه به اينكه يك ماده انحلال‌پذير است درون معده تبديل به يك ماده گرانرو يا ويسكوز مي‌شود. بر همين اساس موجب احساس سيري در فرد مي‌شود كه متعاقباً ميزان ورودي غذا يا همان انرژي را كاهش مي‌دهد و  نقش مؤثري در كاهش وزن ايفا مي‌كند.

خواص لوبيا چيتي

۳. سرشار از پروتئين است

مقدار پروتئين يكي از خواص لوبيا چيتي در لاغري است. لوبيا چيتي و به‌طوركلي تمامي انواع لوبيا‌ها سرشار از پروتئين هستند. تقريباً هر ۱۰۰ گرم لوبيا حاوي ۹ گرم پروتئين است. پروتئين‌ها نيز مانند فيبر به چند روش مختلف در سير شدن فرد نقش ايفا مي‌كنند. اثر كالري سوزي يا ترموژنيك پروتئين‌ها بالاست و مقدار بالاي ترموژنيك اغلب با سيري در ارتباط است.

۴. حاوي نشاسته مقاوم است

ديگر خواص لوبيا چيتي در لاغري وجود ماده‌اي به نام «نشاسته مقاوم» در آن است. مقدار نشاسته مقاوم در انواع لوبيا مختلف است. نشاسته مقاوم موجود در لوبيا چيتي نقش موثري در كنترل اشتها دارد. اين نشاسته در معده و روده هضم مي‌شود و هضم آن تنها در روده بزرگ صورت مي‌گيرد.

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد


برچسب: مجله دلتا مجله سلامتي لوبيا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۱۰:۰۶ توسط:مجله دلتا موضوع:

درمان دل درد بعد از غذا خوردن با روش‌ هاي گياهي

دل درد بعد از خوردن غذا مي‌تواند به دلايل مختلفي مانند پرخوري، بيماري سلياك، مشكلات معده و ... پديدار شود. براي درمان اين عارضه مي‌توان از گياهان دارويي مانند بادرنجبويه، زيره، زنجبيل و ... استفاده كرد.

درمان دل درد بعد غذا خوردن

درمان دل درد بعد از غذا خوردن با روش‌ هاي گياهي

بسياري از افراد بعد از خوردن غذا به يكباره دچار دل درد مي‌شوند. دل درد بعد از خوردن غذا مي‌تواند دلايل زيادي داشته باشد كه برخي از اين دلايل خطرناك بوده و برخي ديگر با اصلاح برخي عادات غذايي برطرف مي‌شوند. در اين مطلب از مجله دلتا شما را با درمان دل درد بعد از غذا خوردن آشنا خواهيم كرد.

دمنوش زنجبيل

خواص زنجبيل براي معده و بهبود عملكرد دستگاه گوارش بسيار زياد است. زنجبيل تسكين دهنده دستگاه گوارش است؛ اسيد معده را مسدود كرده و باكتري‌هاي معده را نابود مي‌كند. براي تهيه دمنوش زنجبيل، دو فنجان آب جوش را با چند تكه ريشه زنجبيل دم كنيد. بهتر است بيست دقيقه پيش از ناهار يا شام دمنوش زنجبيل بنوشيد.

درمان دل درد

گشنيز

خواص گشنيز نيز در درمان دل درد موثر است. گشنيز مقوي معده، ضداسپاسم، ضد دل درد، ضدميكروب، ضد قارچ، تقويت كننده قواي جنسي، هضم كننده غذا، صفراآور، آرام بخش، كاهش دهنده قندخون، كاهش دهنده چربي خون و كاهش دهنده فشارخون است.

چاي بابونه

چاي بابونه نه تنها براي تسكين دل درد بعد از غذا خوردن مؤثر است، بلكه براي آرام كردن اعصاب معده نيز عالي است. چاي بابونه آرامش بخش است. از اين رو، مي‌تواند از بروز دل درد بر اثر استرس نيز جلوگيري كند.

درمان خانگي

ميوه پاپايا

پاپايا ميوه‌اي با درخت بومي مناطق حاره‌اي قاره آمريكاست. اگر زياد دچار نفخ مي‌شويد پاپايا بخوريد. پاپايا داراي آنزيمي به نام پاپائين است كه به هضم غذا كمك كرده و مانع از بروز دل درد مي‌شود.

زيره

خواص زيره سياه در درمان بيماري‌هاي دستگاه گوارش موثر است. زيره داراي خواص بادشكن، مقوي معده، ضد اسپاسم، ضد تشنج، ضد صرع، عرق آور، ضد سم، ضد صفرا، تقويت كننده قواي جنسي، قابض، ضد نفخ، ضد احتقان، هضم كننده غذا و ادرار آور بوده و داراي خواص آنتي اكسيداني است و به درمان دل درد بعد از خوردن غذا كمك مي‌كند.

بومادران

از جمله خواص گياه بومادران درمان ناراحتي معده، اسهال، دل درد، خونريزي معده، تنظيم قاعدگي زنان، اشتها آوري، نيرو بخش بودن و تسكين سوزش ادرار است.

هل

جويدن هل بعد از غذا به هضم و گوارش بهتر كمك مي‌كند. هل پايين آورنده تب، تسكين دهنده درد رماتيسم، برطرف كننده ريفلاكس معده، تقويت كننده معده و روده، بهبود دهنده هضم غذا، تقويت كننده قلب و ضد نفخ است.

دمنوش گياهي

دارچين

دارچين باعث تسكين معده درد و حالت تهوع مي‌شود. براي مصرف آن بايد يك قاشق مرباخوري دارچين را به مدت ۱۰ دقيقه در يك ليوان آب جوشاند و بعد نوشيد.

نعناع

دمنوش نعناع براي درمان دل درد بعد از خوردن غذا مؤثر است. اين گياه به كاهش انقباضات معده و روده كمك مي‌كند و باعث تسكين تهوع و درد معده مي‌شود.

آلوئه ورا

آلوئه‌ورا گوارش را بهبود مي‌بخشند. آب آلوئه‌ورا علائم رفلاكس معده را كاهش مي‌دهد. آب آلوئه‌ورا با خاصيت ضدالتهابي‌اش توليد اسيد را كاهش مي‌دهد. پيش از وعده‌هاي غذايي نصف فنجان آب آلوئه‌ورا بنوشيد.

سركه سيب

خواص سركه سيب به طرز شگفت انگيزي براي درمان مشكلات گوارشي مؤثر است. نوشيدن يك قاشق چاي‌خوري سركه سيب و يك ليوان آب مي‌تواند به سرعت سوزش سر دل را تسكين دهد.

سركه سيب

شيرين بيان

مبتلايان به رفلاكس معده مي‌بايست ۱۵ دقيقه پيش از غذا، عصاره شيرين بيان به همراه مقداري آب جوش و پس از غذا يك استكان عرق بومادران بنوشند. مصرف عصاره شيرين بيان ۱۵ دقيقه قبل از غذا با مقداري آب جوش ولرم براي تقويت معده، كاهش اسيد معده و رفع دل درد بعد از خوردن غذا مؤثر است. پس از خواص شيرين بيان براي معده نيز غافل نشويد.

جوش شيرين

جوش شيرين براي معده دردهاي شديد توصيه مي‌شود. يك قاشق چاي‌خوري جوش شيرين را به يك فنجان آب گرم بيافزاييد و آن را بنوشيد.

گلاب

براي رهايي از حالت تهوع و دل درد بعد از غذا خوردن، گلاب بنوشيد. معجون گلاب و عسل بسيار توصيه مي‌شود.

گلاب


برچسب: مجله دلتا مجله سلامتي گياهي دل درد،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۵۲:۰۰ توسط:مجله دلتا موضوع:

تاثير ويتامين D در بارداري

مصرف ويتامين D در بارداري براي زنان ضروري است. پزشكان توصيه مي‌كنند كه زنان باردار روزانه ۴۰۰۰ واحد ويتامين D دريافت كنند. كمبود ويتامين D در بارداري خطر پره اكلامپسي را افزايش مي‌دهد.

تاثير ويتامين D در بارداري

ويتامين D يك ويتامين استروئيدي از گروه هورمون‌هاي پروتئيني محلول در چربي است. مصرف ويتامين D در بارداري بسيار مهم است. مادران در دوران بارداري بايد به ميزان كافي ويتامين D دريافت كنند تا سلامت خود و جنين‌شان تضمين شود و به رشد سالم جنين كمك كند. در اين مطلب از مجله دلتا درباره تاثير ويتامين D در بارداري صحبت خواهيم كرد.

كمبود ويتامين D و درد زايمان

زنان اغلب در دوران بارداري با كمبود ويتامين D مواجه هستند و به همين دليل هنگام زايمان درد بيشتري را تجربه مي‌كنند.

نتايج يك بررسي‌ جديد نشان داد كمبود ويتامين D مي‌تواند زايمان زنان را با درد بيشتري همراه كند. كمبود ويتامين D در طول بارداري به خصوص در زناني كه از رژيم‌هاي غذايي نامناسب استفاده مي‌كنند و كمتر در معرض نور خورشيد قرار مي‌گيرند، شايع است.

زايمان

كمبود ويتامين D در اوايل بارداري و نوزادان كم وزن

پژوهشگران اعلام كرده اند، زناني كه در اوايل بارداري خود مبتلا به كمبود ويتامين D هستند، خطر بيشتري براي تولد نوزادان كم وزن خواهند داشت.

مقادير كافي ويتامين D در دوران بارداري براي رشد مغز نوزاد ضروري است

مطالعات حاكي از اين است، نوزاداني كه مادران آن‌ها مقادير كافي از ويتامين D را مصرف مي‌كنند از لحاظ ذهني سالم‌تر هستند. كمبود ويتامين D در دوران بارداري مي‌تواند مانع رشد مغز نوزادان و مهارت‌هاي ذهني و حركتي آن‌ها شود.

ويتامين D

تأثير كمبود ويتامين D در سقط‌ مكرر جنين

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكي تهران با بررسي اثرات كمبود ويتامين D در سقط‌هاي مكرر جنين دريافتند تفاوتي ميان افراد مبتلا به سقط‌هاي خود به خودي با مادراني كه داراي وضعيت طبيعي هستند به لحاظ متابوليت و جواب‌دهي سلول‌ها به ويتامين D وجود ندارد.

با توجه به اهميت اين ويتامين در تنظيم سيستم ايمني، با اين پيش فرض كه افرادي كه دچار سقط‌هاي مكرر خود به خودي هستند، احتمالا با كمبود ويتامين D مواجه هستند.

شانس باروري در زنان دچار كمبود ويتامين D كمتر است

فوق تخصص درمان ناباروري از بلژيك گفت: بر اساس تحقيقات صورت گرفته ويتامين D در بدن زنان در ميزان باروري آن‌ها تاثير بسزايي داشته و شانس باروري در زنان دچار كمبود ويتامين D كمتر است.

وي افزود: هرچه‌قدر ميزان اين ويتامين در فرد كمتر باشد احتمال بروز ناباروري بيشتر مي‌شود و بر اساس همين تحقيقات احتمال بروز كمبود ويتامين D در زناني كه داراي پوست تيره‌تر بوده و در معرض آفتاب قرار نمي‌گيرند، بيشتر و شانس بارداري‌هاي طبيعي يا به وسيله IVF در اين افراد كمتر است.

 بارداري

اندازه گيري ميزان ويتامين D در بارداري

بهتر است همه مادران قبل از اينكه باردار شوند يك بار آزمايش خون براي اندازه گيري ميزان ويتامين D در خونشان انجام دهند و اگر كمبود اين ويتامين را داشته باشند، مكمل‌هاي ويتاميني مصرف كنند. حتي در شديدترين موارد كمبود ويتامين D معمولا مصرف هفتگي قرص ويتامين D به مدت ۸-۱۲ هفته كمبود ويتامين D را برطرف مي‌كند. درمورد مصرف مكمل‌هاي كلسيم و ويتامين D در بارداري تقريبا با قاطعيت مي‌توان گفت كه مشكلي وجود ندارد ولي مطالعات در مورد مكمل‌هايي با دوز بالا هنوز به نتيجه نهايي نرسيده‌اند و به همين دليل بهتر است مكمل‌هاي كلسيم و ويتامين D در دوران بارداري مصرف نشوند و سطح ويتامين D قبل از اقدام به بارداري اندازه گيري و در صورت كمبود ويتامين D، اصلاح شود.

تاثير ويتامين D در بارداري


برچسب: مجله دلتا مجله سلامتي بارداري،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۳۴:۵۲ توسط:مجله دلتا موضوع:

با ويتامين D لاغر شويد!

براي كم كردن وزن راه‌هاي بسيار زيادي وجود دارد، در اين بين يكي از جالب‌ترين راه‌هاي تناسب اندام، اندازه گيري و تنظيم ويتامين D بدن افراد است.

تحقيقات جديد نشان مي‌دهد افرادي كه چربي شكمي و همچنين اندازه‌ دور كمر بالاتري دارند، بيشتر دچار كمبود ويتامين D هستند. اين ويتامين در تماس مستقيم نور خورشيد با پوست ساخته شده و همچنين نقش بسيار مهمي در بدن ما ايفا مي‌كند. در ادامه اين مطلب از مجله دلتا درباره تاثير ويتامين D بر لاغري صحبت خواهيم كرد.

كاهش وزن

تاثير ويتامين D بر لاغري

كمتر مي‌خوريد، سيرتر مي‌مانيد

وقتي سطح ويتامين D بدن شما كافي باشد، بدن مقدار لپتين بيشتري آزاد خواهد كرد. لپتين هورموني است كه حامل اين پيام به مغز است: تو سير شده‌اي، ديگر نخور. از سوي ديگر كمبود ويتامين D به معني لپتين كمتر و افزايش هر چه بيشتر دور كمر است.

نتايج تحقيقات دانشمندان استراليايي نشان داده اشتهاي افرادي كه موقع صبحانه مقدار زيادي ويتامين D و كلسيم مي‌خورند به‌مدت ۲۴ ساعت كاهش چشمگيري خواهد داشت. همچنين كمبود ويتامين D باعث مقاومت نسبت به انسولين شده كه نتيجه آن پرخوري و اضافه وزن است.

چربي كمتري ذخيره خواهيد كرد

وقتي مقدار ويتامين D در خون شما كافي باشد، عملكرد سلول‌هاي چربي براي ذخيره چربي كندتر خواهد شد اما وقتي مقدار ويتامين D كم باشد سطح هورمون پاراتيروئيد و كلسيترول افزايش يافته كه عواقب خوشايندي دربر ندارد.

سطح بالاي اين هورمون‌ها بدن شما را تشويق مي‌كند تا به‌جاي سوزاندن چربي آن را ذخيره كند. نتايج تحقيقات دانشمندان نروژي نشان داده سطح بالاي هورمون پاراتيروئيد يك خطر بالقوه براي اضافه وزن به‌خصوص در مردان بالاي ۴۰ سال است.

 

فوايد ويتامين D

شما چربي شكمي بيشتري خواهيد سوزاند

ويتامين D به شما كمك مي‌كند تا در سراسر بدن چربي بسوزانيد ولي اين ماده در كاهش مقدار چربي‌هاي شكم از بقيه مناطق موثرتر است. نتايج مطالعات صورت گرفته در دانشگاه مينه سوتا نشان داده، ويتامين D اساسا باعث چربي سوزي در ناحيه شكم مي‌شود. توضيح اين عملكرد اين است كه ويتامين D در كنار كلسيم توليد كورتيزول را كاهش مي‌دهند؛ كورتيزول هورمون استرس است كه باعث تجمع چربي در شكم مي‌شود.

لاغري

هم وزن كم مي‌كني، هم قلبت سلامت مي‌ماند

نتيجه مطالعه ديگري نشان مي‌دهد، رژيم غذايي غني از مواد لبني (يعني مقدار زيادي كلسيم و ويتامين D) به افراد كمك مي‌كند تا ۷۰درصد بيشتر از افرادي كه همين مقدار كالري را از مواد ديگر دريافت كرده‌اند وزن كم كنند. علاوه بر اين، مطالعه ديگري كه توسط دانشمندان آلماني انجام شده نشان مي‌دهد، سطح بالاي ويتامين D در واقع با تشديد مزاياي كاهش وزن، خطرات بيماري‌هاي قلبي- عروقي را نيز با كاهش مقدار ‌تري‌گلسيريد كاهش مي‌دهد.

كاهش چربي


برچسب: مجله دلتا مجله سلامتي ويتامين،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۱۸:۴۶ توسط:مجله دلتا موضوع:

معجزه توت خشك براي درمان بيماري‌ها

رفع خستگي، پيشگيري از كم خوني و سلامت دستگاه گوارش از مهمترين خواص توت خشك است. كارشناسان تغذيه، توت خشك را يكي از بهترين جايگزين‌ها براي قند و شكر مي‌دانند.

خواص توت خشك

مصرف ميوه‌هاي خشك به عنوان ميان وعده از بهترين راه‌هاي داشتن تغذيه سالم است. توت خشك يكي از خوراكي‌هاي سالم و خوشمزه است كه در همه جاي دنيا وجود دارد و فوايد زيادي براي آن معرفي شده است. در اين مجله دلتا درباره خواص توت خشك صحبت خواهيم كرد.

خواص توت خشك 

پيشگيري از كم خوني

توت خشك حاوي مقادير بالايي از آهن و پروتئين است و مصرف آن براي پيشگيري و درمان كم خوني مفيد است. همچنين مصرف منظم اين ميوه، انرژي مورد نياز براي فعاليت‌هاي روزانه را تامين و خستگي ناشي از كمبود آهن را برطرف مي‌كند.

سلامت دستگاه گوارش

سلامت دستگاه گوارش

توت خشك همانند ديگر ميوه‌ها داراي فيبر است و مصرف آن به درمان يبوست شديد و تضمين سلامت دستگاه گوارش كمك مي‌كند.

كمك به كاهش وزن

توت خشك ميان وعده‌اي سالم و مقوي است و به دليل ايجاد احساس سيري باعث كاهش ريزه‌خواري در طول روز و در نتيجه كمك به لاغري و كاهش وزن سالم مي‌شود. بهترين راه مصرف توت خشك براي لاغر شدن، مصرف متعادل آن دو ساعت قبل از غذاي اصلي است.

پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي عروقي

توت سفيد حاوي آنتي اكسيدان‌هايي همچون آنتوسيانين و رزوراترول است كه هر دو اين مواد، داراي خاصيت ضد التهاب و كاهش فشار خون هستند و از اين رو در جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي و بهبود جريان خون موثر است.

پيشگيري از سرطان

تقويت سيستم ايمني بدن و پيشگيري از بيماري‌ها از ديگر خواص توت خشك است. اين ميوه خشك همچنين به‌ دليل دارا بودن مواد آنتي اكسيدان، در پيشگيري از سرطان و مبارزه با سلول‌هاي سرطاني مفيد است.

رفع افسردگي و استرس

توت خشك به علت داشتن انواع ويتامين‌هاي گروه ب در رفع افسردگي، استرس، كاهش و رفع ترس، عصبانيت، خمودي، اضطراب و هيجان موثر است.

درمان ديابت

سلامت كبد

حفظ سلامت كبد و طحال و كمك به تصفيه خون از ديگر خواص توت خشك در طب سنتي است.

پيشگيري از سفيد شدن مو‌ها

توت خشك املاح فراواني دارد و مصرف آن براي پيشگيري از سفيد شدن زودرس مو‌ها مفيد است. جالب است بدانيد، در بسياري از كشور‌ها از توت‌ها براي درمان و علاج سفيد يا خاكستري شدن زودرس مو‌ها استفاده مي‌شود.

تقويت كليه‌ها

از خواص توت خشك در طب سنتي براي تقويت و عملكرد بهتر كليه‌ها استفاده مي‌شود. اين ميوه، در سهل كردن جريان ادرار نيز نقش دارد.

تقويت مو و ناخن

توت خشك حاوي مقادير زيادي كلسيم، روي و آهن است و مصرف آن به رشد بهتر ناخن‌ها كمك كرده، از ريزش مو جلوگيري و باعث تقويت و افزايش رشد مو مي‌شود.

كاهش فشار خون بالا

از ديگر خاصيت‌‌هاي توت خشك، تنظيم فشار خون و كاهش فشار خون بالاست. پتاسيم و منيزيم موجود در توت خشك و آنتي اكسيدان رزوراترول موجود در آن، به عنوان يك وازوديلاتور عمل كرده و با كاهش توليد اكسيد نيتريك رگ‌هاي خوني را شل و از اين طريق به كاهش فشار خون بالا كمك مي‌كند.

درمان كم خوني


مضرات توت خشك (موارد احتياط و منع مصرف)

با وجود گسترده بودن خواص توت خشك براي سلامتي، زياده‌ روي در مصرف آن نيز همانند ساير خوراكي‌ها مضر است. موارد احتياط و منع مصرف توت خشك عبارتند از:

  • بيماران ديابتي بايد از زياده‌ روي در مصرف توت خشك اجتناب كنند، هر چند قند موجود در اين ميوه براي بيماري ديابت مضر نيست ولي مصرف بيش از اندازه آن در نهايت منجر به بالا رفتن قند خون خواهد شد.
  • زياده‌روي در مصرف توت خشك براي افرادي كه ناراحتي دستگاه گوارش و معده ضعيف دارند، مناسب نيست.
  • مصرف توت خشك براي كساني كه دراي مزاج گرم هستند (صفراوي مزاج)، بايستي با احتياط همراه بوده و با مصلح آن (سكنجبين) مصرف شود.

برچسب: مجله دلتا مجله سلامتي توت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۰۰:۴۰ توسط:مجله دلتا موضوع: